Українофоби ще від початку війни працюють над тим, щоб знищити українськість в Україні, зокрема у Львові — проводячи проросійські акції на кшталт «Львов гаваріт па рускі». Втім, за стільки часу їм так і не вдалося цього зробити, адже українських патріотів у місті є більшість.

Про це під час акції на підтримку доктора філологічних наук Ірини Фаріон у Шевченківському райсуді Львова заявив очільник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

«Дожилися: у Львові судять за українську мову, судять людей, які намагаються відстоювати українську мову. Хто б міг про це подумати?! Львів, як осередок української України, системно намагаються знищити вже не один рік. Нам влаштовують акції »Львов гаваріт па рускі«, намагаються закидати тезу про »багатонаціональний« Львів. Це робиться для того, щоб посіяти сумнів щодо правдивості тези про те, що Львів є твердинею української України», - зазначив Мельничук.

Націоналіст наголосив, що кількість російськомовних українофобів у Львові зростає, втім їм у жодному разі не вдасться переламати ситуацію з мовою в місті на свою користь:

«Треба сказати, що кількість російськомовних у нашому місті зростає. Це агресивні люди, вони зневажають українську і вимагають тут, у Львові, преференцій для російської. Це також величезний виклик для нас. Але я переконаний, що ми з цим впораємося. Жодна влада не змогла знищити українську мову в Україні, не вдасться і цій. Ви ж подивіться, сьогодні величезна кількість людей повідпрошувалася з роботи і зранку прийшла сюди на акцію проти наступу на українську мову. Для мене це — величезна надія на те, що Львів дійсно є, був і буде оцим форпостом української України».

Нагадаємо, 31 липня у Шевченківському районному суді Львова розглядали справу за позовом жителя Макіївки, який звинуватив доктора філологічних наук, народного депутата України 7 скликання Ірину Фаріон у «приниженні російськомовних».

Цього дня представники ВО «Свобода» на чолі з лідером націоналістів Олегом Тягнибоком влаштували акцію підтримки Ірини Фаріон під стінами суду.

До масштабного мітингу долучилися також небайдужі патріоти, студенти і колеги Ірини Фаріон.

Пряму трансляцію акції проводив телеканал НТА:

ІА "Вголос": НОВИНИ