Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Фракція ВО «Свобода» заявила, що не підтримуватиме проект бюджету без громадського обговорення. Керівник фракції БПП Петро Адамик також під час обговорення проекту бюджету наголосив, що вважає цей документ не збалансованим та не ідеологічним. Що насправді 80% працівників Ратуші не розуміють цього документу.

«Настільки заплутані схеми, що ніхто не розуміє, куди сховані кінці», – зазначив Петро Адамик. Він вніс пропозицію збільшити фінансування спорту у Львові. Депутати також запропонували збільшити фінансування на культуру а також на депутатські повноваження виділити 300 тис. грн (у попередній каденції було 35 тис. грн).

Депутат від «Народного  контролю» Віталій Свінціцький вніс зауваження, що у цьогорічному проекті бюджету програма оздоровлення дітей учасників АТО зменшена порівняно з минулорічною на 5-6 млн грн. Він наполіг збільшити фінансування на оздоровлення дітей.

Депутат від «Свободи» Андрій Рікота акцентував увагу на виділенні коштів на медикаменти та фінансування програм «Успішний вчитель» та «Успішний тренер». Також у депутатів були зауваження до проекту бюджету розвитку, а саме до поповнення статутного фонду ЛКП «АТП№1» на 200 млн грн.

Мер Львова А. Садовий сказав, що за ці кошти планують закупити до 40 нових автобусів. Однак депутат Валерій Веремчук зазначив, що до цього підприємства на сьогодні дуже багато зауважень.

Загалом директор департаменту фінансової політики Олег Іщук зазначив, що депутати розглядатимуть бюджет розвитку у січні. І, власне, тоді вони вирішуватимуть, на що витрачати 500 млн грн, скільки коштів передбачити на культуру, спорт, на ремонт яких доріг тощо.

Після перерви, до проекту бюджету були внесені певні зміни. Зокрема, були збільшені видатки на культуру на 3 млн грн, на спорт – 9 млн грн, залишили фінансування програми на оздоровлення дітей учасників АТО на минулорічному рівні плюс ще додали 6 млн грн. Водночас депутати не погодили виділити 200 млн грн ЛКП «АТП№1».

А також за пропозицією мера Львова на депутатські повноваження кожному обранцю передбачили по 150 тис. грн. Ці кошти депутати мають право витратити для надання матеріальних допомог. У попередній каденції депутати мали по 35 тис. грн під ці потреби, а в проекті бюджету на 2016 рік була закладена сума - 90 тис. грн.

Нагадаємо, доходи міського бюджету Львова на 2016 рік затверджені у розмірі 3 млрд 594 млн грн,  видатки у розмірі 3 млрд 744 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ