Шевченківський районний суд Львова відхилив позов мешканця Макіївки, що на Донеччині, проти доктора філологічних наук, народного депутата України 7 скликання Ірини Фаріон.

Про це сама Ірина Фаріон повідомила у своєму «Телеграмі».

«Суд ухвалив позитивне рішення на нашу користь і відхилив позов мешканця Макєєвки, який вбачав у моїх словах образу російськомовного населення. Ми довели судові, що російськомовного населення не існує. Існують асимільовані українці, які, ми сподіваємось, повернуться до нашого мовного дому», - зазначила Ірина Фаріон.

За словами професора, наразі позивач може подати апеляцію на рішення суду.

Нагадаємо, у четвер, 3 вересня, у Шевченківському райсуді Львова відбулося друге судове засідання у справі Ірини Фаріон. До феміди звернувся мешканець Макіївки, що на Донеччині. Чоловік заявив, начебто в одному з ефірів доктор наук “образила російськомовне населення”, відтак висловив вимогу її покарати.

У цей час під стінами суду зібралася масштабна акція на підтримку професора. На мітинг прийшли представники ВО “Свобода” на чолі із заступником голови Верховної Ради України (2012-2014 рр.) Русланом Кошулинським, громадські активісти та пересічні львів’яни. Націоналісти принесли зі собою партійні прапори та плакати, а також скандували “Руки геть від Ірини Фаріон!”

 

ІА "Вголос": НОВИНИ