Керівник політичних програм Інституту майбутнього Юрій Романенко розповів, у чому проблеми менталітету нашого суспільства.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«У нас немає спільного менталітету. У нас немає ситуації, де всі українці мислять і думають однаково. У нас різні частини України думають по-різному. Можна лише сказати, що захід, схід, південь і північ України є консервативними по-своєму. Ми закриті від інновацій та змін, ми відтворюємо старовинні обряди і таке інше. Наші люди біжать на Різдво їсти кутю, часто не розуміючи, що стоїть за цим релігійним святом. Точно так само багато з нас святкували і 25-го грудня, не розуміючи різниці між католицизмом і православною церквою, між католиками і протестантами і так далі.  У нас, умовно кажучи, більшість людей, які бігають до церкви, не можна назвати релігійними», - сказав експерт.

«Тому мабуть наш  консерватизм, архаїчність і зацикленість на старому, ще доіндустріальному, стані речей призводить до того, що ми дуже погано навчаємось навіть на власних помилках. Перемогти це можна лише навчанням. Нам потрібно вчитись сучасним знанням, за допомогою сучасних методів… Культивувати працю і привчати себе, що серйозний результат – це той, який скрупульозно вибудовується, а не бажати отримати все і зараз, що, знову ж таки, притаманно нашому менталітету», - підсумував він.

Більше читайте тут: Чому українці більше люблять коал, ніж своїх земляків?

ІА "Вголос": НОВИНИ