На Львівщині правоохоронці викрили та затримали чоловіка, який пропонував за гроші незаконні послуги з оновлення даних у Територіальному центрі комплектування (ТЦК).

Про це повідомили у поліції Львівщини.

35-річний житель Стрийського району обіцяв чоловікові призовного віку за 4 000 доларів США оновити його дані в ТЦК без особистої присутності та проходження військово-лікарської комісії. Зловмисника затримали під час отримання другої частини хабаря — 2 500 доларів. Правоохоронці вилучили гроші та інші докази його незаконної діяльності.

Як повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області, під час обшуків за місцем проживання затриманого виявили докази протиправної діяльності, а саме гроші з першого траншу неправомірної вигоди.

За даними Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони західного регіону, для вирішення питання підозрюваний мав скористатися нібито дружніми взаєминами із посадовцями ТЦК та вплинути на їхнє рішення.

Затриманому повідомили про підозру у зловживанні впливом. За цей злочин передбачено покарання від трьох до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ