Водія маршруту №709 сполученням “Львів — Ільник” звільнили через те, що озвучив неправдиву інформацію про роботу автоматизованої системи обліку оплати.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Інцидент, через який звільнили водія, трапився у вівторок, 9 січня, під час зйомки сюжету місцевого телеканалу. Водій маршрутки на запитання журналістки про те, чи можна розрахуватись картою відповів: “Може у вас всі гроші забрати. Прошу пані, ви хочете лишитися без грошей? Може взяти від кінцевої до кінцевої”.

Наступного дня після публікації, приватне підприємство “Тур-Авто”, яке обслуговує маршрут №709, звільнило працівника за порушення трудової дисципліни.

”Водії та перевізники, які своїми діями дискредитуватимуть систему АСООП, не будуть обслуговувати приміські та міжміські (внутрішньообласні) маршрути Львівської області. Система АСООП створена для забезпечення  зручності пасажирів, а також уніфікації технологій та способів оплати проїзду пасажирів і багажу в пасажирському транспорті”, — повідомив директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

У Львівській ОВА додали, що водії повинні інформувати пасажирів про можливість безготівкової форми оплати та, за необхідності, допомогти здійснити безконтактну оплату, або ж показати листівку з покроковою інструкцією про те як скористатися послугою.

ІА "Вголос": НОВИНИ