Про це заявив депутат Львівської обласної ради Петро Федашко під час наради сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Петро Федашко зазначив: до нього звернулися мешканці Радехова, які розповіли про незаконні роботи, що проводять на сміттєзвалищі під виглядом рекультивації. За словами депутата, проводити рекультивацію полігону, який уже 20 років не експлуатують, де виросли дерева, недоцільно. Однак Радехівська міська рада видала розпорядження про відновлення земель на сміттєзвалищі, яке вже не діє.

Депутат зазначив, що минулого тижня на сміттєзвалище виїжджала спеціальна комісія на чолі з директором департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Олексієм Балицьким. До складу комісії увійшли представники департаменту цивільного захисту обласної адміністрації та Держсанепідемслужби. На полігон запрошували також представників місцевої влади Радехова, однак жоден із них не з’явився.

«Те, що ми побачили, – жахливо. Там вирили котловани, глибина яких – 7-8 метрів. Працівники фірми, яка працює на сміттєзвалищі, пояснили нам, що вони викопують брухт, який 20 років тому було закопано. Тобто вони розрили старе сміттєзвалище заради металу. А завтра всі нечистоти, які там є, можуть піти в ґрунтові води», – сказав Петро Федашко.

Він додав, що на його звернення про з’ясування законності проведення робіт на сміттєзвалищі не реагує ні керівник міліції Радехівського району, ні голова Радехівської ради.

Заступник начальника департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Ганна Башта підтвердила, що роботи, які проводять на радехівському сміттєзвалищі під виглядом рекультивації мало схожі на відновлення. За результатами роботи комісії на полігоні було складено протокол і надіслано звернення в міську раду Радехова для отримання документів.

Крім того, члени комісії вирішили звернутися в міліцію, щоб там з’ясували законність проведення робіт.

ІА "Вголос": НОВИНИ