За словами речниці, фури наразі продовжують прибувати з пунктів пропуску з польського кордону, тож черга збільшується

Через бойкот польських перевізників на українсько-польському кордоні значно погіршилася ситуація на пунктах пропуску Закарпаття.

Про це в повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

«Станом на учора, 16 листопада, у нас на КПП »Ужгород« на словацькому кордоні було 900 машин. Черга потроху рухається - ми оформляємо 250 машин, ця цифра відображає нашу пропускну спроможність за добу. Кількість машин, які проходять кордон за день, не змінилася», - зазначила вона.

Близько 900 автомобілів було перед пунктом пропуску «Вишнє-Нємецьке — Ужгород» на в'їзд в Україну.

За словами речниці, фури наразі продовжують прибувати з пунктів пропуску з польського кордону, тож черга збільшується.

«З Волині, »Ягодина«, їм потрібно проїхати додатково 600 км. Ті, хто не поїхали на »Краківець«, мають додатково зробити коло в 300 км. Але там на польському кордоні водії стоять по два тижні в чергах, тут, на словацькому кордоні, можуть проїхати за три-чотири дні. Тому й їдуть сюди», - пояснила ситуацію Сенгетовська.

«Наші машини по тижнях простоювали, тому мене відразу направили сюди. Я стояв у Собранці (Словаччина), бо вони у села не пускають, а пускають тільки туди, де вільне місце. Ми на дорозі стоїмо, до села дійшли й машини зупинили, через село пройшли й знову поставали в полі. Якось так», — розповів чоловік, що стояв у черзі чотири доби.

ІА "Вголос": НОВИНИ