2 червня в Києві невідомі чоловіки з проросійськими переконаннями напали на волонтерку та дружину військового Наталю. Сьогодні поліція їх затримала та оголосила покарання.

Про це повідомляє поліція Києва.

Поліцейські Києва встановили та затримали фігуранта справи, йому повідомили про підозру. Напередодні правоохоронці зв'язалися з Наталею та запросили до Оболонського управління поліції для надання свідчень щодо обставин події.

Поліцейські з'ясували, що в підземному переході на території Оболонського району столиці до потерпілої почали чіплятись чоловіки. Незнайомці агресивно себе поводили та нецензурно висловлювались у бік потерпілої.

Дівчина зафіксувала зухвалі дії порушників на телефон.

Одного з порушників уже розшукали. Ним виявися місцевий мешканець 1950 року народження. Йому повідомили про підозру. Санкція статті передбачає позбавленням волі, строком до 4 років.

Наталя розповідає, що після прощання з Іриною Цибух 2 червня вона йшла додому. На виході з підземного переходу два чоловіки почали звертатися до дівчини фамільярно та російською мовою. На це Наталя відповіла, що не розуміє їх.

Один із чоловіків плюнув дівчині в обличчя. Він також забрав у неї з рук телефон та імітував, що розіб'є його.

«Я вимагала віддати телефон. Мені вдалося декілька разів проїхатися по пиці »смугастого«. Він втратив рівновагу і впав. Я отримала від когось з них удари по ногах.Зате вдалося вирвати свій телефон. У моменті, коли я піднімалась, друг »смугастого« з розмаху влупив мені долонею ляпаса по окулярах та носі», - описує події дівчина.

Вона додає, що поки виходила з «підземки» якраз чекала на дзвінок чоловіка після його повернення з позицій.

«Люди, які проходили повз і проїжджали машинами, ніяк не відреагували. Прошу допомогти мені знайти цих істот. Є здогадка, що вони працюють на блошиному ринку на Почайні. Я повинна бути останньою жінкою, на яку вони напали», - наголосила Наталя.

ІА "Вголос": НОВИНИ