Одразу три з них, а можливо і всі, можуть бути придатними для життя, бо отримують достатньо тепла від своєї зірки, повідомляє euronews.

Вони обертаються навколо карликової зірки «Траппіст-1» на відстані 40 світлових років від Сонця. Повний оберт навколо світила на планетах триває від півтора до 20 земних днів.

 «Ці планети є одними з кращих серед планет для спостереження, наприклад, за допомогою космічного телескопа «Джеймс Вебб», який ми збираємося запустити наступного року. Мета – дослідити їхні атмосфери, а також віднайти докази існування біологічних форм життя, якщо вони там є. Відкриття дає нам підказку, що знайти другу землю це – лише питання часу», - розповідає Томас Цюрбюхен, директор наукової групи.

Про наявність води вчені заявляють, базуючись на співвідношеннях мас планет та їхніх розмірів. Прямих підтверджень цьому поки що немає. Земні телескопи, та ще один у космосі, не можуть роздивитися їх, лише зафіксувати існування за змінами світла і тіні, які вони створюють під час обертання.

Система «Траппіст» в Чилі стає найкращим кандидатом для подальших пошуків позаземного життя. Великі надії вчені покладають на телескоп «Джеймс Вебб», який запустять через два роки. Він зможе «роздивитися» склад атмосфери цих планет.

ІА "Вголос": НОВИНИ