Московські попи заявляють, що «Правий сектор» намагається захопити будівлю митрополичих палат при Свято-Троїцькому храмі в смт. Богородчани Івано-Франківської області.

Про це 28 вересня йдеться в заяві УПЦ МП.

"Зламали двері, розбили вікна і побили віруючих ... Один з чоловіків отримав струс мозку, ще одному зламали руку, від рук рейдерів постраждав також настоятель храму протоієрей Володимир Шувар", - заявили представники церкви.

В УПЦ МП стверджують, що до них надійшла інформація, що глава місцевого "Правого сектора" збирає людей біля церкви, щоб захопити храм.

Також в московському патріархаті заявляють, що радикали проникли в приміщення і влаштували бійку з прихожанами.

"Двом чоловікам зламали руку і розбили голову. Настоятеля ж храму, заломивши йому руки, стусанами виштовхнули на вулицю. Вигнавши всіх прихожан, рейдери змінили замки", - пишуть в церковному відомстві.

Також там повідомили, що нікому не вдалося зафіксувати подію на камеру, оскільки все трапилося дуже швидко.

У прес-службі поліції Івано-Франківщини журналістам підтвердили, що о 14.00 до правоохоронців надійшов виклик від місцевих жителів про те, що невідомі особи намагаються захопити приміщення митрополичих палат при храмі в смт Богородчани.

На місце події відправилася слідчо-оперативна група.

Правоохоронці наразі не змогли підтвердити чи спростувати, що будівлю храму намагалися захопити представники "Правого сектору".

ІА "Вголос": НОВИНИ