Карпати – один із наймальовничіших регіонів України в будь-яку пору року. Взимку, навіть якщо в рівнинних районах снігу мало, Карпати переважно вкриті снігом і чим вище в гори, тим більше снігу. Саме тому цей регіон є надзвичайно популярним серед прихильників туризму в холодну пору – цьому сприяють можливості для зимового спорту та прекрасні пейзажі.

Один з найкращих можливостей відвідати найкрасивіші місця в Карпатах взимку –– поїхати на тижневий тур із екскурсіями та поїздками до гірськолижних курортів. Саме такі тури організовує мережа «Відпочинок 365» із готелями у Ворохті та Трускавці. Тури «Відпочинок 365» тривають тиждень та включають щоденні екскурсії, поїздки до гірськолижних курортів, розважальні програми, а в Трускавці – ще й оздоровчі процедури з прийомом мінеральних вод, масаж, косметологічні процедури та інші послуги для відпочинку в Карпатах. В новорічно-різдвяний період тури включають святкові програми. Вартість екскурсій включена в тур, тож доплачувати необхідно за окремі послуги – покупки або відвідування платних пам’яток.

Багато туристів узимку прагнуть поєднати поїздки до мальовничих гірських перевалів із активним відпочинком на гірськолижних курортах Карпат. Найвідоміший із них, розташований у надзвичайно гарних місцях у Карпатах узимку – Буковель. Він знаходиться в серці Карпатського регіону, в Івано-Франківській області, де розташовані лісисті гори.

Звісно, найпопулярнішою зимовою розвагою тут є лижі – курорт включає траси найрізноманітнішою довжини та рівня складності. Крім того, є траси для катання на сноубордах, санчатах, ковзанка, лижна школа та безліч кафе для відпочинку після катання мальовничими трасами.

Дешевшим варіантом буде відпочинок на гірськолижному курорті «Крутогір 365», який належить готелю «Трускавець 365». Все послуги на цьому курорті включені до вартості туру від мережі «Відпочинок 365». Тричі на день здійснюється безкоштовний трансфер із готелю до курорта, так само безкоштовними є лижі, палиці, черевики, сноуборди й санчата.

Одне з найкрасивіших місць Карпат взимку – Тустань. Це велична скеля, оточена лісами. Вона розташована серед пологих пагорбів, над якими здіймаються кілька крутих брил – раніше на цих брилах стояла дерев’яна фортеця, яка до нашого часу не збереглася. Однак і сьогодні кам’яні валуни Тустані нагадують фортецю, збудовану самою природою.

Між скель збудований оглядовий майданчик, із якого відкривається краєвид лісистих гір, що оточують Тустань. Погрітися після прогулянки скелями можна в музеї, де зберігаються експонати доби Русі –– зброя та предмети, які належали захисникам фортеці. Тут же є макет, який дозволяє уявити, як виглядала Тустань у добу розквіту.

Якщо ви приїхали на різдвяні свята, гарними місцями в Карпатах взимку будуть старовинні міста – Львів, Чернівці, Івано-Франківськ, Дрогобич тощо. На Різдво ці міста прикрашаються ліхтариками, тут проходять різноманітні заходи, ярмарки, концерти тощо. Одним із найпопулярніших міст для зимового туризму є Львів – найбільше місто Карпат.

Охопити все місто за один день неможливо, тому в рамках туру «Трускавець 365» є різні маршрути Містом Лева. Один із них охоплює центр міста – там розташована Площа Ринок із ратушою, старовинні будинки, які належали купцям та заможним львів’янам. Окрім того, туристам показують унікальну каплицю Боїмів, вкриту численними рельєфами та скульптурами, готичний кафедральний собор тощо.

На іншій екскурсії найкрасивішими місцями Карпат взимку гості відвідують площу біля Оперного театру, де зазвичай знаходиться новорічна ярмарка та головна ялинка Львова. Тут можна придбати глінтвейну, перекусити, зробити фото на тлі мальовничого Оперного театру – пам’ятки кінця ХІХ ст.

Окрім екскурсій, тури до Ворохти включають катання на санях, запряжених кіньми. Прогулянки проходять територією містечка та околицями – вздовж лісистих гір, берегом річки Прут, а також колоритних дерев’яних будиночків у Ворохті.

ІА "Вголос": НОВИНИ