Як і у всіх подібних випадках, експерти Consumer Reports виставляють оцінки, спираючись не лише на результати численних випробувань, але і на результати опитувань власників тих чи інших автомобілів, повідомляє  avtoblog.

Останні особливо важливі, оскільки дозволяють дізнатися як рівень задоволеності клієнтів, так і типові поломки, притаманні тому чи іншому транспортному засобу. Цього року Consumer Reports вже поділилася інформацією про найкращі машини для покупки, а також марки з самими задоволеними клієнтами.

Тепер же настав час «анти рейтингу», в якому американські експерти розповідають, яких же автомобілів варто всіляко уникати при покупці. Як і завжди в таких випадках, всі моделі були поділені на кілька груп залежно від класу.

Як виявилося, найгіршим субкомпактні автомобілем фахівці Consumer Reports визнали Mitsubishi Mirage.

Експерти нарікають на мляву динаміку трьохциліндрового двигуна, невиразну керованість і скромну обробку салону машини.

Інша модель Mitsubishi, невеликий електромобіль i-MiEV, був визнаний найгіршим в категорії «компактний електромобіль / гібрид»

У цьому випадку експерти американської організації зазначили великий час зарядки акумуляторів, повільний розгін і недостатній запас ходу.

У категорії «Найгірший компакт-кар» перше місце зайняв Fiat 500L.

Хоча експерти позитивно оцінили місткість даної моделі, критиці піддалася її керованість. А ще, за відгуками власників, Fiat 500L відрізняється крайньою ненадійністю, і часто ламається.

До речі, на низьку надійність поскаржилися і власники Chrysler 200, який в рейтингу Consumer Reports став гіршим середньорозмірним седаном.

Також експерти відзначили низький комфорт і погану керованість даної моделі.

А ось гіршим компактним пікапом на подив багатьох була визнана Toyota Tacoma.

Хоча експерти і зазначають наявність електронних помічників на кшталт системи контролю мертвих зон, вони також скаржаться на незручне водійське місце, посередній комфорт і велику кількість поломок автомобіля в перший рік.

У категорії «Найгірший середньорозмірний SUV» перше місце дісталося Dodge Journey.

Такий результат пояснюється низькою надійністю даного автомобіля, ненажерливістю мотора V6, а також посередніми результатами краш-тестів.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ