Експерти назвали харчові добавки, що знижують рівень «поганого» холестерину. Про це повідомляє Express.
Першою харчовою добавкою фахівці назвали магній, щоденний прийом якого не тільки знижує рівень «поганого», а й підвищує рівень «хорошого» холестерину в організмі. Крім того, ця речовина є важливим мінералом, який потрібен для регулювання кров'яного тиску і рівня цукру в крові.
Другою добавкою став екстракт зеленого чаю, який, зокрема, допомагає скоротити ризик розвитку захворювань серця. Він також багатий на поліфеноли, що володіють антиоксидантними, антибактеріальними, противірусними та протираковими властивостями.
Раніше стало відомо, що знизити рівень холестерину в крові можна за допомогою трьох продуктів. У їх числі – лляне насіння і олія, артишоки і клітковина.
Холестерин – ліпідна речовина, необхідна для обмінних процесів. У нормальній кількості він необхідний для побудови оболонок клітин.
Високий рівень холестерину призводить до закупорки кровоносних судин і появі бляшок. В результаті у людини можуть утворюватися тромби, які призводять до важких наслідків і навіть до смерті.
До факторів, що підвищує рівень «поганого» холестерину, відносяться куріння, надмірна вага, гіподинамія і неправильне харчування з високим вмістом трансжирів.
До факторів, що знижують рівень «поганого» холестерину, відносяться фізкультура, спорт і взагалі регулярна фізична активність, відмова від куріння і вживання алкоголю, їжа, що містить мало насичених тваринних жирів і легкозасвоюваних вуглеводів, але багата клітковиною, поліненасиченими жирними кислотами, ліпотропними факторами (метіоніном , холін, лецитин), вітамінами і мікроелементами.
Читайте більше актуальних новин України та світу на Вголосі:
- Влада Словаччини підтвердила, що у країні зафіксовані перші випадки захворювання новим мутованим штамом коронавірусу.
- У Нью-Йорку виявлено перший випадок зараження «британським» штамом коронавірусу
ІА "Вголос": НОВИНИ