Завдання міського голови Львова – пересадити людей на громадський транспорт.

Корки на дорогах Львова – проблема не лише ремонтів, а й неправильної логістики – батьки везуть дітей через все місто в школи та садочки, а потім – повертаються на роботу. Загострення проблеми спостерігатимемо уже з 2 вересня.

Таку думку в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA висловив заслужений юрист України, депутат Львівської міськради Олексій Різник.

Він переконаний: після ремонту “жахливої дороги” на вулиці Степана Бандери пасажиропотік там навіть зменшиться, незважаючи на те, що якість покриття зросла. Адже, на жаль, у Львові ніхто не беруться враховувати ці показники.

“Швидше за все, логіка йде якимось іншим чином. Найближчим часом на львів’ян чекає нове чудо  – так званий електронний квиток. Усі думають, що гроші отримають транспортні компанії. Відкрию вам секрет: гроші отримає “Львівавтодор”. Не компанії, які перевозять, а те, де треба буде знову робити дороги”, – розповів Різник.

Тож, на думку юриста, завдання міського голови полягає у тому, аби містяни користувались не приватними автівками, а регульованим громадським транспортом.

“Раніше ми їздили на роботу на дев’яту ранку, потім – на пів дев’ятої, тепер їздимо на сьому тридцять. Тому що, у будь-якому випадку, якщо ти в сьомій тридцять не приїдеш на роботу, ти туди вже раніше десятої не потрапиш”, – розповів Різник.

Пік проблеми, за його словами, спостерігатимемо 2 вересня. Тоді дороги вранці займуть батьки, які везтимуть своїх дітей до школи.

“Знову ніхто не порахував, що нам потрібні садочки, школи – неправильно організовані локації розвитку міста. Це призводить до того, що батьки з Cихова везуть дітей в центр, а на роботу їдуть на 700-річчя. Це все створює транспортний потік, який неможливо організувати через те, що в тому районі відсутня школа, садок, інша інфраструктура”, –  переконаний Різник.

Відтак, на його думку, проблеми із корками пов'язані не лише з розбудовою доріг.

“Якщо таким чином рухатимемось, напевно, років через п’ять по місту зможемо ходити лише пішки, бо навіть для самоката місця не буде”, – резюмував Олексій Різник.

Більше на тему дивіться у матеріалі Електронний квиток у Львові: чи сподіваються на його запровадження?

ІА "Вголос": НОВИНИ