У п’ятницю, 12 липня, НКРЕКП прийняла постанову «Про встановлення тарифу на послуги з передачі електроенергії «Укренерго». Про це повідомляють «Українські новини».

Регулятор знизив тариф державної компанії на 10 % - з 347,43 до 312,14 грн/ МВт-год.

Положенням про покладання спеціальних зобов'язань на учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії передбачені зобов'язання оператора системи передачі в частині закупівлі 80% обсягів електричної енергії, необхідних для компенсації технологічних витрат на передачу електроенергії електромережами на аукціонах у ДП НАЕК «Енергоатом». У зв'язку з цим виникає необхідність перегляду структури і рівня тарифу на послуги з передачі електричної енергії ДП НЕК «Укренерго».

Зниження тарифу «Укренерго» є єдиним інструментом для зниження тарифів на електроенергію для промислових споживачів. При цьому Асоціація енергетики України направила лист у НКРЕКП з пропозицією про зниження тарифу «Укренерго» на 38%. Таке зменшення має відбутися завдяки виключенню з прогнозного балансу вироблення електроенергії на об'єктах «зеленої» енергетики, що не введені в експлуатацію.

Як писав «Вголос», указ Порошенка про створення НКРЕКП визнали неконституційним.

ІА "Вголос": НОВИНИ