Батьки двох школярів визнані винними в неналежному виконанні батьківських обов’язків, бо вони «не виховали дітей з почуттям поваги до оточуючих». Тепер мають сплатити по 850 грн штрафу

Пустомитівський районний суд Львівщини розглянув справу про неналежне виконання батьківських обов’язків двома матерями, чиї діти поширювала створені у фотошопі оголені фотожаби на вчительку.

Обоє жінок мають сплатити по 850 грн штрафу.
Як вказано у постановах суду, які винесли наприкінці листопада 2023 року, малолітні сини Ірини Шаргут та Лесі Волович поширювали у соцмережах створену у фотошопі оголену фотографію своєї вчительки. Випадок трапився 18 вересня. У постанові суду не вказано, у якій школі навчаються хлопці, а також їхній вік, але малолітніми в Україні вважаються діти, молодші за 14 років.

Щодо матерів обох хлопців поліція склала протоколи про вчинення адмінправопорушення за фактом неналежного виконання батьківських обов’язків, бо вони «не виховали дітей з почуттям поваги до оточуючих». Одна з матерів не прийшла на засідання суду, а інша визнала свою провину.

ІА "Вголос": НОВИНИ