Атака на російський корабель «Сергій Котов» з 4 на 5 березня стала другою спробою для його знищення.

Про це повідомляє представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі «Радіо Свобода».

«Сергій Котов» цього разу вже точно знищений. Чому цього разу? Тому що полювали на нього не вперше і вже були успішні атаки, але він зміг відновитись після ремонтних подій. «Сергій Котов» - це новий корабель, вартість понад 60 млн доларів», - розповів він.

Крім, як уточнив представник ГУР, удар по «Сергію Котову» - довгострокова операція, до неї ретельно готувалися.

«Усього було дві атаки. І сьогоднішня не випадкова, це довготривала операція і результат сам за себе каже. Давайте так, умовно п'ять прямих влучень, випадково не трапляються», - зазначив він.

Стосовно екіпажу, за словами Юсова, ситуація з’ясовується, є загиблі і поранені, але є ймовірність, що частина екіпажу змогла евакуюватись. https://t.me/IA_VGOLOS/22377

«Принаймні відомо про 10 карет швидкої допомоги, які були викликані ворогом, тобто евакуаційна операція все ж таки проводилась», - констатував розвідник.

Як зазначив Юсов, на бойове чергування кораблі такого типу стали у 2018 році.

«У ворога на них були плани - розміщення зенітно-ракетних комплексів на саме судно і такі спроби були», - каже він.

«Сергій Котов», за словами розвідника, прикметний тим, що він брав участь разом з крейсером «Москва» у нападі на острів Зміїний.

«І власне тепер долучився до того ж крейсера», - констатував Юсов.

ІА "Вголос": НОВИНИ