В одному із київських магазинів відвідувачу різко відповіли через зауваження про те, що вивіска у них - російською мовою, хоча має бути українською.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Іван Вербицький.

Інцидент стався 3 липня.

«Вийшов купити курасана з маком і черешень і тут зауважую, що з тих дверей будинку на перехресті коло Бабиного яру, де раніше була «Шмотка», виходять люди з «випєчкой». Так, саме з «випєчкой», - розповів він. - Підіймаю очі - і аж вку…ло: великими літерами - «БУЛОЧНАЯ«. І ще на дверях різне: »трєбуюцца прадавци« і »ми работаєм...».

При цьому Вербицький додав, що забіг туди і гаркнув на всю «булочную», чи не чули вони, що вивіски в  Україні мають бути державною мовою.

«За прадавцов вступилися пасєтітєлі. «А чьто вам ні нравіцца?», - спитав очкастий мудак і сказав, «чтоби я гаваріл тіше, патамуша он плоха відіт, но слишіт харашо». Але того козла я ще сприйняв стримано. Остаточно вивела з себе тьотя лєт 50-ті. «Іді атсюда, надєлалі уже патріоти», - зазначив журналіст.

«Тоді я почав не тільки голосно говорити, а й використовувати ту лексику, яку збирається законодавчо заборонити заслужений недомедик України Богомолець. На прощання пообіцяв тим недоросам, що вони матимуть великі неприємності»,- резюмував він.

Як писав «Вголос», У Києві продавчиня не захотіла спілкуватися із воїном АТО українською.

Читайте також: "Професор Іван Ющук: «Не говориш українською – йди у поле працювати»".

ІА "Вголос": НОВИНИ