Скандальний український журналіст Дмитро Гордон записав інтерв'ю з першим Президентом України Леонідом Кравчуком. При цьому «змусив» його говорити російською мовою.

Про це у «Фейсбуці» написала Аліна Боднар і виклала шматок цього інтерв'ю.

«А давайте говорити російською, бо ж так більше людей зрозуміє», - прокоментувала красномовне прохання журналіста до Президента.

Проте обурилась через його суть:

«Отаке пристосування і не дає стати українській мові «зрозумілою», доступною і єдинодержавною. Ні, це не про право вибору говорити в побуті, це про політиків, журналістів і їх роль в державотворенні», - зауважила Боднар.

І додала: «Підказка для пристосуванців: існують субтитри для відео, а в Канаді і Австралії розмовляють англійською. Діаспора наша - українською. То чому президент України дає інтерв'ю «українському» журналісту про Україну не українською мовою? Хто його може не зрозуміти? От хто? Ох. Головне – вишиванку побарвистіше».

https://www.facebook.com/bodnar.pro/posts/2696870203920626?__cft__[0]=AZVveGmrllEWwFgWVEmCp1W0VxB8wxPowcrz-CIMImM3C5sfYTXCxQ-LdE2nkZUD4gFk6VUO-H1nmldjrQHtEcHYApYRTJIQF4y3-MER3guVLLpe8FURk21tUDfznoc7-lIXnijKVGtgpCJbwwhyJ47HF3UrkNE5e0aouYdx5ceB1w&__tn__=%2CO%2CP-y-R

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ