Слідчі Служби безпеки України (СБУ) завершили досудове розслідування щодо двох екстремістів, затриманих під час спроби підпалу ісламської мечеті в Одесі напередодні Дня кримськотатарського прапора і Дня Конституції України в червні цього року.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

«Досудове слідство встановило, що зловмисники діяли за завданням спецслужб країни-агресора. Акцію планували вчинити задля дестабілізації суспільно-політичної ситуації в країні, порушення громадської безпеки, залякування населення, розпалювання расової та міжнаціональної ворожнечі», – йдеться в повідомленні.

Дії затриманих кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, які передбачають до 15 років позбавлення волі. Обвинувальний акт направлено до суду.

Як відомо, в ніч із 25 на 26 червня співробітники СБУ затримали в центрі Одеси двох учасників неонацистської організації під час спроби підпалу мечеті з використанням двох пляшок із запалювальною сумішшю. СБУ встановила, що один із затриманих прибув до України після тривалого проживання в РФ.

Раніше повідомлялося, що в Стамбулі 15 листопада сталася серйозна пожежа в історичній дерев’яній мечеті Ванікой. Храм розміщується на берегу протоки Босфор.

ІА "Вголос": НОВИНИ