Ще трьох ухилянтів від мобілізації, які намагались перетнути кордон за підробленими документами, судитимуть на Львівщині.

Про це повідомляє поліція Львівщини.

За допомогою підроблених довідок, у які були внесені неправдиві відомості, обвинувачені намагались незаконно виїхати за межі України у період дії правового режиму воєнного стану. За скоєне їм загрожує покарання - обмеження волі на строк до двох років.
 
Як встановили співробітники сектору дізнання Яворівського районного відділу, за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури, 25-річний киянин, 42-річний житель Дніпра та мешканець Тернопільської області віком 19 років, виготовили підроблені офіційні документи та посвідчення у які були внесені неправдиві відомості, що звільняють від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України та надають право виїзду за кордон на період дії правового режиму воєнного стану.
 
Ці підроблені документи вони надалі пред’явили інспекторам прикордонної служби під час спроб перетнути державний кордон України з Республікою Польща в пунктах пропуску «Краківець» та «Грушів». Проте, в усіх трьох випадках прикордонники виявили, що документи містять ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.
 
Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 ст.358 (Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України, завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – обмеження волі на строк до двох років.
 
У період дії воєнного стану співробітники підрозділів дізнання поліції Львівщини відкрили 1420 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання військовозобов’язаними чоловіками підроблених документів з метою ухилення від мобілізації та перетину державного кордону України (кримінальних правопорушень, передбачених ч.1, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України). 997 особам повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів, у 541 кримінальному провадженні досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ