Після знищення ракетного катера «Івановець» російські війська засвоїли «урок» і сховали ракетоносії з «Калібрами» у пункти базування 4 лютого. При цьому втрачати пильність не варто, оскільки «Калібрів» у РФ багато і вивести їх у море не важко.

Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

«Калібри» заведені в пункти базування разом з їх носіями. Погода абсолютно несприятлива, море роздуває потужний шторм перед суттєвою зміною повітряних фронтів і це, і уроки з «Іванівцем» змусили росіян завести фактично всі кораблі в пункти базування. Зараз один в Азовському морі і один - в Чорному, це фактично патрулювання вздовж пункту базування і більше нічого", - розповіла вона.

Коментуючи питання, чому окупанти стали використовувати менше «Калібри», вона сказала, що ця загадка не дуже і складна.

«Зрозуміло, що забезпечення інфраструктури і обслуговування ракетоносіїв та ракетних установок зосереджено в Севастополі, перетягнути їм всі ці засоби забезпечення в Новоросійськ, їм все ще не вдається і відповідно через це може бути економія», - зазначила Гуменюк.

Водночас за словами спікера, тут не варто присипати свою пильність, бо «Калібрів» в них багато.

ІА "Вголос": НОВИНИ