Плетіння сіток для ЗСУ - чудовий спосіб емоційно відпочити

Під час ефіру з’ясовували чи справді українці втомилися від війни, втомилися допомагати захисникам чи це лише інформаційна хвиля від росіян. Розмова мала доволі незвичний формат.

Адже це була чесна бесіда за роботою: всі плели маскувальну сітку.

До ефіру долучалися скайпом наші захисники з різних позицій і відзначали важливість роботи волонтерів та ефективність маскувальних сіток.

Автор портрета песика Патрона – Андрій Набока. Художник створив її на маскувальній сітці з клаптиків тканини. Пізніше роботу виставлять на виставці та продадуть на аукціоні. Гроші підуть на допомогу нашим захисникам.

«Ми зробили цей формат ефіру, щоб нагадати нам усім як важливо допомагати нашим супергероям долати російських окупантів. Щоб показати, що долучитися до цієї визвольної боротьби може кожен. Зокрема плести маскувальні сітки, якщо немає фінансової можливості, або якщо хочете розвантажитися від новин з фронту. Плести маскувальні сітки може кожен! Кожен може допомогти заховати наших захисників від ворожих російських очей! Ця сітка в нашій студії, яку ми плели разом з гостями, - символ нашої національної волонтерської справи і заклик до кожного з нас: не ний, не опускай рук, йди і працюй, допомагай! Ти не маєш права втомитися від війни! Гості нашого ефіру одразу взялися до роботи. І буквально за дві години прямого ефіру сплели практично всю основу. Залишилося лише штрихи!» – розповідає про свої враження ведуча шоу Марія Шиманська

Як додав ведучий шоу Тарас Радюкін, під час спільного плетіння, яке об'єднало абсолютно усіх українців, була плідна розмова з волонтерами та політиками.

«Це була щира розмова з волонтерами та політиками. Головна тема: чи відчувають українці емоційне виснаження на фоні війни! За час війни спільне плетіння таких сіток об’єднало мільйони українців! А в руках у мене портрет легендарного пса Патрона на маскувальній сітці, який згодом буде на виставці. Висновок один: кожен з нас повинен пам‘ятати, що війна триває! Кожна гривня донату, кожна маскувальна сітка – це допомога нашим захисникам і захисницям.Слава нашим героям! Слава Україні!Ми точно переможемо!», - розповів він.

Водночас голова Тернопільської облради Михайло Головко вважає, що волонтерство - дуже динамічний та гнучкий рух. Це свого роду суперзброя проти російських окупантів.

«Волонтерський рух є динамічніший та гнучкіший. Волонтери завжди до всього можуть пристосуватися і ця швидкість є дуже корисною, на відміну від бюрократії в державних органах. Я знаю, що ми переможемо, бо в нас є суперзброя», – сказав він.

Психологиня Світлана Булка додала, що плетіння сіток є емоційною розрядкою в такі важкі для усіх часи. А особливо радіє душа тоді, коли сітки готують відправляти бійцям на передову.

"Плетіння сіток допомагає емоційно розрядитись. Під час цього можна відпочити від інформаційного негативу. Після того, як ми відправляємо їх на передову, нам присилають світлини і подяки. Це є одним із найважливішого у волонтерстві - вдячність», – поділилася думкою психологиня.

ІА "Вголос": НОВИНИ