«Розвиток євроскептичних настроїв є закономірним, оскільки європейська інтеграція поряд із низкою позитивних аспектів, які спостерігались протягом 70-х та 90-х років минулого століття, з початком 2000-х років зазнає все більших проблем. Йдеться про посилення нелегальної міграції з країн третього світу, нав’язування у досить ультрарадикальній формі певних неприйнятних для християнських народів цінностей та інші речі. З іншого боку, є несприйняття старого політичного класу, які вже поколіннями є ліберальними і лівими силами. Це все накладається.

Звичайно, це міф, що є якісь хороші помірковані радикали і погані популісти. Є як і праві, так і ліві сили, які більш радикально ставляться до майбутнього Європи і хочуть перебудови. Вони пропонують свої альтернативні шляхи виходу і народ їх підтримує. Разом із ними на цій хвилі здобувають свої рейтинги і популісти, які намагаються спекулювати на цих речах. Наприклад, нашу «Слугу народу» у цьому питанні можна порівняти із «Лігою Півночі» і «Рухом п’яти зірок» в Італії», - сказав Юрій Олійник.

«Оцей політичний «вінегрет» свідчить про кризу в Європейському Союзі та несприйняття народом того шляху, по якому він іде. Зараз відбувається певна структурна перебудова у Європі. На цьому фоні Росія намагається профінансувати політичні сили у різних державах, які ще не мають необхідної підтримки, але будуть її здобувати. Це робиться для того, щоб Москва мала вплив на Європу», - додав експерт.

Читайте повну статтю: Європа стрімко правішає: у чому причини та які будуть наслідки?

ІА "Вголос": НОВИНИ