Посаду головного режисера театру імені Марії Заньковецької обійняв  режисер цього театру, який працює тут багато років, Вадим Сікорський. Щоправда, поки що він призначений тільки тимчасово виконувачем обов’язків.

Про це «Вголосу» повідомив сам режисер.
«Для мене це є кроком у невідомість. Водночас я буду ставити вистави, як і ставив. А для нашого театру я хочу розвиту і успіху», - сказав Вадим Сікорський.
Нагадаємо, протягом багатьох років поспіль, аж до листопада 2019 року посаду головного режисера театру Заньковецької обіймав Федір Стригун. Проте 29 листопада 2019 року він отримав повідомлення від керівництва театру про те,  що надалі контракт з ним не продовжуватимуть.

Конкурс на заміщення вакантної посади було оголошено аж наприкінці квітня цього року.  До конкурсу зголосилися сім осіб -  актор і режисер Богдан Ревкевич, актор, режисер і сценарист Орест Огородник, фахівець із зв’язків з громадськістю і режисер Олеся Галканова-Лань, режисер Вадим Сікорський,  актор і режисер із Сум Роман Козак, режисер з Києва Ігор Матіїв та режисер з Польщі Єжи Маховський.

Однак, комісія у складі генерального директора Львівської опери Василя Вовкуна, театрознавців Бориса Куніцина та Ганни Веселовської, директора Держагентства з питань мистецтв Галини Григоренко, актора і режисера театру імені Заньковецької Богдана Козака та завідувача трупи театру Костянтина Ткаченка не змогла обрати найкращого.

То ж дирекція театру прийняла «соломонове рішення» - призначити Вадима Сікорського тимчасово виконуючим обов’язки головного режисера.

Режисер має 62 роки, закінчив студію при театрі ім. Марії Заньковецької у 1978 році. У 1989 році закінчив київський інститут ім. Карпенка-Карого. Поставив понад 40 вистав.

ІА "Вголос": НОВИНИ