До міжнародного режиму санкцій проти росії повинен приєднатися Ізраїль. Йдеться про спільну безпеку, а не про гроші чи бізнес.

Відповідну заяву під час виступу перед студентами Єврейського університету в Єрусалимі зробив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що росія – це терористична держава. Солдати рф руйнують українські міста та спалюють все на своєму шляху.

«Ви можете уявити знищення 2000 навчальних закладів в Україні? Маріуполя більше немає, а ще чотири місяці тому в місті проживало 500 тисяч людей, а зараз залишилося лише кілька десятків тисячі осіб», – наголосив Зеленський.

Від імені українського уряду президент подякував ізраїльтянам, які піднімають наші прапори. Також він дорікнув уряду Ізраїлю за відсутність санкції проти рф.

На жаль, Ізраїль не приєднався до міжнародного режиму санкцій. Світова безпека та цінності перебувають під загрозою. Зараз мова йде не про бізнес та гроші.

Спільно проти росії діють чимало держав світу. Для Ізраїлю це нелегкий вибір, однак його потрібно ухвалити.

Як писав «Вголос», у Володимира Зеленського розповіли, скільки населених пунктів звільнено від окупантів.

Також ми повідомляли, що американські реактивні системи залпового вогню HIMARS нещодавно прибули в Україну. З'явилися перші подробиці.

ІА "Вголос": НОВИНИ