Колегія суддів Західного апеляційного господарського суду на чолі з Бойко Світланою Михайлівною, завдяки ухваленню рейдерського рішення, допомогла відібрати у законного власника майно. Мова йде про п’ятиповерховий будинок у Львові, по вул. Сахарова, 43. Ласий шматок нерухомості. Ну хто б відмовився від такого ласого шматка нерухомості та готового бізнесу по здачі приміщень в оренду? Про це інформує «Антикорупційний моніторинг Львівщини».

Отже, особи, які поставили собі за мету отримати будинок, площею близько трьох з половиною тисяч квадратних метрів, зрозуміли, що єдиний доступний для них шлях – отримати неправомірне рішення суду. Тому вигадали цілу схему.

Оскільки приміщення було придбане за договором купівлі-продажу, продавець, яким виступав банк, звернувся до суду з вимогою про визнання договору купівлі-продажу, укладеного ще в 2014 р., недійсним і як наслідок, просив скасувати рішення про державну реєстрацію права власності на нього. Проте, в суді першої інстанції нічого не вийшло, оскільки, рішенням Господарського суду Львівської області від 15 жовтня 2019 року у задоволенні позовних вимог відмовлено повністю.

Однак, це не зупинило рейдерів і вони все-ж знайшли суддів, які і прийняли «правильне» рішення. Після подачі банком апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, справа опинилася на розгляді в колегії суддів у складі: Бойко Світлани Михайлівни, Матущак Олега Івановича та Якімець Ганни Григорівни.

Але, служителі Феміди «не помітили», що строк на оскарження вже минув та «помилково» відкрили провадження. Це не єдине порушення Закону. Далі судом без виклику сторін було вирішено питання правонаступництва і з’явилася раптом фірма, яка і мала стати новим власником майна. З аналізу вищезазначеного виникає, що ТзОВ «МАНІ ФЛОУ» була створена якраз з цією метою.

Результат не забарився. Колегія розглянула апеляційну скаргу і за одне засідання прийняла рішення на користь рейдерів. При цьому допустили значних порушень норм права, що Верховному Суду фактично не залишалося нічого іншого, як скасувати завідомо неправосудне рішення. Наголошуючи при цьому, що апелянтами не було надано жодних доказів поважності причин пропуску строку позовної давності, а апеляційний суд навіть не обгрунтував це в своєму рішенні. Крім того, колегія суддів вийшла за межі позовних вимог, які були заявлені в суді першої інстанції, що є грубим порушенням процесуального законодавства.

Свою позицію з приводу зазначених вище порушень колегією суддів під головуванням Бойко С.М. висловила і Вища рада правосуддя, яка відкрила щодо них дисциплінарне провадження. Окремо слід наголосити, що за грубе порушення процесуального законодавства суддя може бути навіть звільнений.

Виникає логічне запитання: якщо колегія суддів, що прийняла неправомірне рішення, керувалася не законодавством, тоді чим? Одразу спадає на думку те, що у їхніх діях наявна корупційна складова.

Громадськість стежитиме за подальшим розвитком подій та намагатиметься домогтися перевірки усієї колегії, яка прийняла неправомірне рішення, на детекторі брехні.

ІА "Вголос": НОВИНИ