Повітряні тривоги та загрози обстрілів Львівщини не зуміли завадити проведенню національного мультитесту в області.

Про це сьогодні, 15 серпня, повідомила керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, сирени, які сповіщали про можливу небезпеку, лунали або перед початком тестування, аби ж в самому кінці. То ж усі учні змогли безпечно скласти тести. А також перебути в укриттях до відбою тривоги.

Що стосується порушень, то, як зазначила Лариса Середяк, то діти, звісно, намагалися не дотримуватися правил.

«Так, всі комп’ютери, на яких проводилося тестування, були відімкненні від інтернету. Але ж діти намагалися зайти в інтернет аби перевірити правильні відповіді», - каже вона.

Це, за її словами, порушенням не вважалося й учнів за це не карали, тому що, як сказано вище, доступу до інтернету на цих комп’ютерах не було.

А ось тих випускників, які перед початком тестування не здали мобільні телефони, - покарали.

«Були випадки, коли дитина склала тест і їй висвітився на екрані результат. Дитина раптом витягає телефон аби сфотографувати цей результат. Ось за це – що при ньому був телефон – він і покараний: результати тестування анулюються», - пояснює Лариса Середяк.

Також, за її словами, на Львівщині складали мультитест випускники київських, херсонських та харківських шкіл, які не мали змоги складати тести у себе вдома.

Лариса Середяк також наголосила на різноманітних фейкових вкидах, якими невідомі намагалися дестабілізувати проведення тестування.

«Вже зараз можна сказати, що хоча офіційно було оголошено, що тестування розпочинається 18 липня, та перші тестування відбулися тільки 20. І нам було дивно читати обурені відгуки невідомих осіб 18 та 19 числа про те, що завдання дуже складні і діти не можуть дати собі ради», - зауважила керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Також вона зазначила, що 99 відсотків дітей, зареєстрованих на тестування, прийшли в пункти тестування.

«Результати тестування оприлюднювалися відразу, як тільки учасник тестування завершував роботу і підтверджував це натисканням на відповідну кнопку. То ж діти відразу дізнавалися про свої успіхи. І багато хто з них, отримавши 200, 40 чи 600 балів раділи, співали й танцювали», - розповідає Лариса Середяк.

Керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти зазначає, що таке онлайн-тестування цього року показало себе дуже добре. І, можливо, варто буде відмовитися від паперових тестів.

Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині 88 осіб склали національний мультитест на 600 балів.

ІА "Вголос": НОВИНИ