Такого висновку дійшли дослідники Університету Райс у Сполучених Штатах.

Про це повідомляє «Голос Америки».

За висновками дослідника когнітивної психології Річарда Лопеза, висока активність у соцмережах та надмірне користування ґаджетами прямо пов’язані з ожирінням.

Він зазначає, що вчені помітили серед дітей велику кількість випадків ожиріння, коли на заміну звичайним мобільним телефонам прийшли смартфони зі всіма новими додатками та технологіями.

Науковці провели дослідження серед молодих людей віком від 18 до 23 років. Одне з питань, яке поставили групі піддослідних, стосувалося того, скільки часу вони проводять у своїх телефонах.

Як зазначає Лопез, виявилося, що ті, в кого цей час довший, мають вищі показники індексу маси тіла та відсоток жирової тканини.

Відтак 72-м із 132-х учасників експерименту зробили сканування мозку, під час якого їм показували картинки, серед них – зображення жирних страв.

«Ми встановили, що в тих людей, які проводять більше часу в соцмережах, частини мозку, відповідальні за почуття голоду, були активніші, аніж частини, відповідальні за самоконтроль. Я не здивуюся, якщо тим людям, які проводять багато часу в соцмережах, важко справлятися і з іншими спокусами», – пояснює Лопез.

Такі висновки свідчать лише про наявність кореляції – за словами Лопеза, тепер науковці повинні з’ясувати, чи схильність до ожиріння штовхає людей проводити більше часу з електронними приладами чи навпаки: в тих, хто багато користується ґаджетами, з часом розвивається захворювання.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун повідомляла, що понад 38% українців помирає через хвороби, які пов’язані з харчуванням.

ІА "Вголос": НОВИНИ