Наприкінці грудня адміністрація Байдена «по-тихому» дозволила надати Україні додаткові 200 мільйонів доларів на підтримку оборонної сфери.

Про це повідомляє CNN із посиланням на 4 джерела, знайомих з цим питанням, пише «УП».

Видання уточнює, що цей пакет безпеки дозволяє передачу більшої частини оборонного обладнання, яке надавалося США в минулому, включаючи стрілецьку зброю та боєприпаси, радіоприймачі, медичне обладнання, запасні частини та іншу продукцію.

Пакет, як стверджує CNN, був затверджений лише за кілька тижнів до того, як США та Росія мали розпочати переговори.

За інформацією двох джерел, раніше цього місяця адміністрація Байдена «по-тихому» повідомила Конгрес про новий пакет допомоги.

Деякі чиновники дізналися про це із секретних каналів, додали два джерела.

На доставку обладнання, швидше за все, знадобиться деякий час – поставка обладнання на суму 60 мільйонів доларів, дозволена минулого літа, наближається до завершення, повідомив представник Держдепартаменту.

У Держдепартаменті заявили, що озброєння було доставлено протягом останніх кількох тижнів і що допомога буде продовжуватися, але відмовилися вдаватися в деталі.

«Я не збираюся вникати в кожен транш та оновлення допомоги в галузі оборони… за останній рік ми надали Україні більше допомоги в галузі безпеки, ніж будь-коли з 2014 року. Ці поставки тривають…» – сказав представник Держдепартаменту.

На відміну від цього, раніше Держдепартамент обговорював конкретні деталі щодо додаткової санкціонованої допомоги в сфері оборони.

У цьому випадку, як пише видання, адміністрація Байдена, схоже, хотіла тримати новий пакет «поза увагою» перед переговорами цього тижня, повідомили два джерела в Конгресі.

Одне з джерел, знайоме з пакетом допомоги, повідомило, що це не змінить правил гри і не буде достатнім, щоб стати серйозною перешкодою для вторгнення військ РФ в Україну.

Раніше «Вголос» повідомив про те, що кількість військ Російської Федерації поблизу українських кордонів наразі не зменшується. Відповідну заяву зробив представник Міністерства оборони США Джон Кірбі. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ