Міністерство транспорту США наказало припинити всі комерційні пасажирські та вантажні авіарейси між Сполученими Штатами і Венесуелою, посилаючись на повідомлення про заворушення та насильство в аеропортах південноамериканської країни.

Про це інформує «Reuters».

Багато міжнародних авіаліній перестали літати до Венесуели через проблеми безпеки і суперечки з приводу грошей, які, за їхніми словами, заборгував їм уряд.

Деякі венесуельці висловили стурбованість із приводу впливу заборони на людей, які в розпал гуманітарної кризи отримують їжу та інші продукти вантажними літаками від родичів за кордоном.

Департамент транспорту направив до Міністерства внутрішньої безпеки лист із проханням про зупинку, заявивши, що «умови у Венесуелі загрожують безпеці пасажирів, літаків і членів екіпажу, що прямують у цю країну або з неї».

Міністерство інформації Венесуели не відразу відповіло на запит про коментарі. Авіакомпанія «Laser Airlines» заявила, що буде підтримувати обслуговування в Сполучених Штатах через перехід у Домініканській Республіці.

ІА "Вголос": НОВИНИ