Одна з причин, чому російський президент відмовився цього року виступати зі щорічним посланням до Федеральних зборів полягає у відсутності позитивного порядку денного.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

«Путін, можливо, не впевнений у своїй здатності виправдати ціну війни для російських внутрішніх і глобальних справ, виступаючи перед російською громадськістю та елітами», – пишуть американські аналітики.

 

У Інституті вважають, що перемога в Україні дозволила б Путіну затушувати російські людські та фінансові втрати, як це було в 2014 році, але Росія не мала жодних значних перемог з моменту окупації Лисичанська на початку липня.

У звіті нагадують, що раніше Путін намагався «продати» анексію частково окупованих Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей як велику перемогу, що лише викликало подальше невдоволення серед російських еліт і підірвало наративи державної пропаганди.

«Путін, ймовірно, намагається запобігти ризикам, пов'язаним з необхідністю відповідати на складні питання. Однак скасування конференції може підірвати популістську привабливість Путіна як правителя, який підтримує зв'язок зі своїм населенням», – наголошують в ISW. 

Довідково: Послання президента РФ до Федеральних зборів, Держдуми і Ради Федерації – це щорічна промова, введена в російську конституцію у лютому 1994 року.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ