Лідер США Дональд Трамп раптово згадав про телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським у липні 2019 року.

Про це він написав у Twitter.

Очільник Білого дому знову заговорив про розмову з Зеленським, яка стала причиною міжнародного скандалу, в контексті перемоги на останніх президентських виборах демократа Джо Байдена та заяви його 50-річного сина Гантера Байдена, який повідомив, що є одним із фігурантів розслідування через звинувачення у маніпуляціях з податками.

Трамп назвав розмову з Володимиром Зеленським «ідеальною» та наголосив, що «передбачив корупцію Байдена».

Скандальна розмова лідерів України та США: хронологія подій

  • 25 липня 2019 року президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з українським колегою Володимиром Зеленським.
  • Співробітник розвідки, який опрацьовував дану розмову, на умовах анонімності подав скаргу керівництву, оскільки деякі заяви Трампа можна було тлумачити, як тиск на лідера України.
  • 24 вересня спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі ініціювала початок розслідування, яке передувало офіційному оголошенню імпічменту Дональду Трампу.
  • Після оприлюднення стенограми, стало відомо, що Трамп справді «просив» у Зеленського розпочати розслідування проти сина Джозефа Байдена - Гарета.
Варто зауважити, що напередодні розмови з Зеленським, очільник Білого дому розпорядився тимчасово призупинити військову допомогу Україні.

5 лютого 2020 року Сенат США не підтримав імпічменту Трампа, оскільки не знайшлося потрібної кількості голосів для його відсторонення.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ