Прикордонники Білорусі повідомили, що 2 листопада «примусово посадили» в Гомельській області український безпілотник, який нібито застосовувався для збору розвідданих на кордоні і переміщення вибухових пристроїв.

Про це інформує пресслужба Прикордонного комітету Білорусі.

Відомство стверджує, що інцидент стався за 1 кілометр від білорусько-українського кордону. За їхніми словами, білоруський прикордонний наряд під час несення служби «примусово посадив» дрон, який нібито летів з території України.

У результаті аналізу даних карти пам'яті безпілотника підтверджено факт його запуску з української території. Встановлено, що квадрокоптер використовувався українськими воєнізованими підрозділами на кордоні з Білоруссю, - йдеться у повідомленні.

Вміст виявлених фото та відеоматеріалів свідчить, що дрон був обладнаний системою інфрачервоного бачення, застосовувався для тренувань переміщення та скидання вибухових пристроїв, а також ведення розвідки та зйомки технічних засобів охорони кордону на території Білорусі".

Зазначимо, що українські захисники продовжують атаки у напрямку Кремінної Луганської області. Окупанти своєю чергою намагаються прорвати оборону ЗСУ у районі Бахмута.

ІА "Вголос": НОВИНИ