Як пише російська редакція «Радіо Свобода», про це розповів в. о. головреда «Нової Бурятії» Тимур Дугаржапов.

На запитання, як це було, чи дійсно співробітники газети сиділи і весь тираж вручну обробляли, вирізаючи ці сторінки, Тимур відповів: «Так, три дні ми цю справу робили».

«50 тисяч примірників», – додав він про тираж газети.

Нагадаємо, бурятський танкіст Доржі Батомункуєв, важко поранений в бою під Дебальцевим у Донецькій області, став широко відомий після інтерв'ю, яке в нього на початку березня взяла «Нова газета».

Як писав «Вголос», перед цим, 23 лютого, він став одним з героїв телевізійного сюжету про зустріч Йосипа Кобзона з пораненими бойовиками «ДНР» в опіковому центрі при Донецькій обласній центральній клінічній лікарні, хоча тоді ще ніхто не називав його імені та прізвища.

Минулого тижня журналіст газети «Нова Бурятія» вирішив поцікавитися долею Батомункуєва і з'ясував, що той лікується в лікарні в сусідньому Забайкальському краї, а його мати скаржиться на відсутність допомоги з боку міністерства оборони Росії. Він написав статтю, яку майже відразу після публікації було видалено із сайта видання та вирізано з уже надрукованого накладу.

Однак в. о. головреда заперечує цензуру і запевняє, що редакція вирішила видалити статтю у зв'язку з небажанням брати участь в інформаційній війні.

Натомість речник МЗС України Євген Перебийніс у «Twitter» опублікував посилання на збережену в кеші статтю.

ІА "Вголос": НОВИНИ