П'ятирічна українська дитина, чия родина втекла від війни до Франції, стала жертвою наїзду електроскутера на Французькій Рів'єрі. Внаслідок травм, отриманих від зіткнення з електроскутером, що рухався на великій швидкості, малюк помер у лікарні того ж дня.

Водій електроскутера збив дитину на перехідному переході на знаменитій Англійській набережній Ніцці. Про це повідомляє місцеве видання Nice-Matin.

За даними видання, трагедія сталася у середу, 29 червня. П'ятирічний український хлопчик із мамою переходили по пішохідному переходу Англійську набережну, знамениту вулицю з пальмами та видом на Середземне море.

Хлопчик «тримав сумку, яку тримала і його мати, але йшов трохи попереду неї», повідомили у поліції... 40-річний чоловік на електросамокаті, який їхав «на надмірній швидкості», не зміг уникнути зіткнення з дитиною. «Попри травму та падіння, водій електросамокату одразу подбав про дитину», - додали в поліції", - пише видання.

Загибла дитина разом з мамою приїхала до Франції на початку російського повномасштабного вторгнення: сім'я рятувалася від війни.

На трагедію відреагував мер Ніцци Крістіан Естрозі, який заявив про «глибокий жаль» з приводу інциденту і заявив про те, що влада розгляне всі можливі варіанти, щоб уникати подібних випадків у майбутньому. Адже аварії за участю електросамокатів трапляються все частіше.

Додамо, контррозвідка СБУ затримала громадянина росії, якого вже два роки шукає Інтерпол. Зловмисник переховувався в Києві.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ