Про це повідомляє Укрінформ.

«Розпочати я хочу зі слів підтримки українського режисера Олега Сенцова. Ми маємо зробити все для його порятунку, так само як зробити все для всіх українських в'язнів у Росії. Про це не можна мовчати і тільки наш спільний голос дає шанс на перемогу», - заявила генеральний директор «Мистецького арсеналу» Олеся Островська-Люта під час офіційного відкриття фестивалю.

Як повідомлялось, цьогоріч захід відвідають близько 200 українських письменників і сотні гостей з 31 країни світу.

На фестивалі представлять спеціальні проекти, пов’язані із сучасними технологіями, змінами у читацьких практиках, новими можливостями для споглядання, відчуття, переживання і проживання історій.

Також понад 150 видавництв і нішових проектів представлять на фестивалі свої новинки.

Як повідомляє 24 канал, цьогоріч книголюбам дуже пощастило, адже вийшли два відомі переклади книжок. Це твори відомих американських журналістів Ен Еплбаум «Червоний голод. Війна Сталіна з Україною» та Майкла Вулффа «Вогонь і лють: всередині Білого дому Трампа». 

У Міжнародній програмі серед гостей цього року: експерт ЮНЕСКО і директор Паризького інституту практичної філософії, один з найвідоміших спеціалістів з дитячого розвитку Оскар Бреніф’є (Франція), поет, перекладач і правозахисник, один із засновників Литовської Гельсінської групи, професор слов’янських мов і літератур в Єльському університеті Томас Венцлова (Литва), яскравий представник хорватської та боснійської літератур Міленко Єргович (Боснія і Герцеговина), президент Американської асоціації літературних перекладачів Арон Ажі (США), президент ісландського PEN-клубу, знаний ісландський письменник Сйон, провідний ізраїльський автор Меїр Шалєв (Ізраїль), одна з найпомітніших італійських письменниць Франческа Меландрі (Італія), всесвітньо відома письменниця, есеїстка і журналістка Славенка Дракуліч (Хорватія-Швеція).

«Книжковий арсенал» триватиме до 3 червня у столичному «Мистецькому арсеналі».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ