Кооперація у сфері туризму сприятиме розвитку місцевого бізнесу та спроможності громад, - Іван Щурко

Члени комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму Львівської обласної ради обговорили нові напрямки розвитку туризму на Львівщині та врахують їх під час планування завдань і фінансів в межах обласної Програми розвитку туризму, курортів рекреації на 2022 рік.
Під час засідання комісії депутати заслухали інформацію заступника начальника управління Тараса Лозинського про діяльність управління туризму та курортів Львівської обласної державної адміністрації. Голова депутатської комісії Іван Щурко зазначив, що розпочинається період планування коштів обласних програм на новий рік. А успішна робота впродовж наступного року залежатиме від того, наскільки зараз вдасться вірно запланувати діяльність комісії та департаменту, визначити правильні цілі.
«Фінансовий ресурс профільної програми ми плануємо в наступному році на розробку стратегій розвитку туризму в громадах. Це важлива економічна складова для кожної території. Вже на основі туристичної стратегії треба буде робити промоцію регіонів, рекреаційних зон, так званих туристичних магнітів, залучати інвесторів.
Також продовжимо співпрацю з мешканцями різних населених пунктів у форматі експедицій у громади. Експерти, туроператори поїдуть в громаду, оглянуть цікаві перспективні туристичні об’єкти, зустрінуться з представниками місцевої влади, обговорять можливості та визначать корисні спільні проєкти», - розповів Іван Щурко.
«Завдання депутатської комісії якісно комунікувати з усіма та допомогти людям на місцях реалізувати свій потенціал. Сьогодні ми дискутуємо про те, як зацікавити туриста. Адже не секрет, що поблизу більшості історико-культурних пам’яток немає інфраструктури. А турист хоче приємних вражень, та позитивних емоцій. Мандрівник має надійно припаркувати авто, зробити фото, придбати сувеніри. Як це забезпечити? Очевидно у співпраці з місцевим малим та середнім бізнесом», - зауважила депутатка Соломія Риботицька.
Депутати обговорили можливості залучення мешканців громад до участі у розвитку нових туристичних маршрутів. Зокрема зазначили, що в області з’являються нові фермерські господарства, які стають відкритими для туристів, запрошують на екскурсії, дегустації. Ця практика успішна і користується популярністю. Візити до фермерів можна враховувати при плануванні маршрутів до цікавих історичних пам’яток, позначити напрямки, зробити інформаційні таблички.
«Цю тенденцію треба підтримати на рівні обласних програм. Таким чином ми підтримаємо кооперацію дрібних, але креативних господарств, зорієнтованих на клієнта, на прибуток. Від такої кооперації всі отримають користь», - підсумував голова комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму.

ІА "Вголос": НОВИНИ