За місяць Координаційний центр при Львівській ОВА надав понад 2 тисячі послуг жителям області та внутрішньо переселеним особам (ВПО). Про це стало відомо із сторінки ОВА у телеграмі.

Йдеться про психологічну, психосоціальну, юридичну, фінансову та гуманітарну допомогу. Загалом фахівці КЦ організували 18 зустрічей з родинами військовослужбовців, учасниками яких стали 1200 людей.

Також у громадах Львівщини відбулись 9 фокус-груп «Люди старшого віку та люди з інвалідністю: потреби проблеми та можливості».

До слова, наприкінці вересня у Львові презентували Комплексну програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення у Львівській області на 2023-2026 роки. Основними завданнями ініціативи є проведення просвітницької, освітньої та навчальної роботи, підвищення кваліфікації фахівців у сфері психічного здоров’я та розвиток мережі надавачів соціальних послуг. Реалізацію програми підтримуватимуть Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА, Департамент освіти і науки Львівської ОДА та Департамент соціального захисту Львівської ОДА, а також заклади освіти й охорони здоров’я, соціальні працівники, психологи та громадські організації.

Над програмою працювала робоча група під керівництвом начальника Максим Козицький, за підтримки та участі УКУ, Благодійного Фонду DіагномеD, Українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоровʼя для України», Центру психічного здоровʼя «Коло сімʼї», ГО «Птаха України».

Окрім цього, у вересні в Україні відбулась низка зустрічей з сім'ями військовослужбовців, організованих у різних районах області.

Ці зустрічі мали на меті надати всебічну допомогу і підтримку родинам військовослужбовців та відповісти на їхні запитання і потреби, пов'язані з військовою діяльністю їхніх близьких. На таких зустрічах присутні представники різноманітних організацій: Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими; Нацполіції; РТЦК та СП (військкомат); Пенсійного Фонду; Офісу підтримки сімей військових у взаємодії з БФ «Українська освітня платформа»; юристи та адвокати тощо. 

Додамо, триває опитування людей старшого віку та людей з інвалідністю та фокус-групи, які проводить громадська організація «Птаха України» в співпраці з Координаційним центром, «Медико-психологічною допомогою» та «HelpAge Ukraine - Представництво HelpAge International в Україні». У фокус-групах брали участь представники різних груп населення, включаючи осіб похилого віку, людей з інвалідністю, ВПО, працівників соціального захисту та інших зацікавлених сторін.

Долучитись до опитування людей старшого віку та людей з інвалідністю можна тут


Щоб отримати психосоціальні послуги або інші види підтримки, заповніть анкету

Стати партнером і долучитись до надання психосоціальної допомоги на Львівщині можна за посиланням

Графік роботи Координаційний центр при ЛОВА: з понеділка по п'ятницю, з 10:00 до 17:00.

ІА "Вголос": НОВИНИ