На сьогодні у Львові у житлових будинках встановлено 77 індивідуальних теплових пунктів.

Така інформація прозвучала сьогодні, 20 серпня, під час засідання депутатської комісії з міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства.

Також вже змонтовано 385 індивідуальних теплових пунктів та ще 409 повинні змонтувати до початку опалювального сезону.

Індивідуальний тепловий пункт (ІТП) – це спеціальне обладнання, що передає теплову енергію від зовнішніх теплових мереж, тобто котелень, до системи опалення і гарячого водопостачання. Система обслуговує один об’єкт – будинок або під’їзд. Її здебільшого розміщують у підвальному чи технічному приміщенні. Його основне завдання – економія енергоресурсів та коштів мешканців.

Проект щодо індивідуальних теплових пунктів розпочався у Львові ще у 2019 році. Загальна вартість проекту становила 30 млн євро, з них 10 млн – це грантові кошти від ЄБРР. Того ж року в будинках Сихова вже мали запрацювати 165 ІТП. А наступного – ще 244.  Проте, як бачимо, встановлено всього лише 77.

Водночас ЛКП «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго» звернулися до депутатів з проханням затвердити нові теплові навантаження для будинків, будівель та споруд, які отримують теплову енергію від комунальних підприємств на потреби опалення та гарячого водопостачання.

Комунальники пояснюють, що востаннє змінювали навантаження у 2019 році.

Окрім того, в інформаційній довідці щодо потреби зміни теплових навантажень, яку підписав виконувач обов’язків директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Владиславом Івановим, є таке:

 «В зв’язку із ситуацією, пов’язаною із епідемією гострої респіраторної хвороби COVID-19, окремі комерційні споживачі припинили свою діяльність та, відповідно, не використовують теплову енергію на опалення та (чи) гаряче водопостачання

Враховуючи викладене, виникла потреба у коригуванні затверджених навантажень будинків, будівель і споруд, які отримують теплову енергію від ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничтеплоенерго» з метою складання річних планів діяльності підприємств з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії для формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання гарячої води».

Тобто, восени львів’ян очікує чергове підвищення тарифів на опалення та гарячу воду.

ІА "Вголос": НОВИНИ