Участь у змаганнях взяло понад три сотні спортсменів із шести регіонів, повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Привітати спортсменів прийшли дружина та син Ярослава Тягнибока ‒ Богдана Артемівна й Андрій Тягнибок.

У своєму вітальному слові Богдана Артемівна зазначила: «Ми тішимося вашими досягненнями і знаємо, що ви гартуєте свій дух, своє тіло на славу нашої України. Бажаю вам міцного здоров'я та ще більших успіхів!».

Свободівець Андрій Тягнибок поділився з присутніми спогадами про батька, зауваживши: «Тато завжди в душі був спортсменом, але життя склалося так, що він працював лікарем. І в результаті він вибрав ту серединку, ставши спортивним лікарем. Він завжди допомагав спортсменам досягати кращих результатів та бути сильними і здоровими. Саме сьогодні я бажаю вам кожному, щоби ви перемагали не тільки тут, на цих турнірах, але й так само в житті. Дякую вам за участь. До перемоги!».

Екс-віце-спікер Верховної Ради, очільник Львівської обласної організації ВО «Свобода» Руслан Кошулинський зізнався, що на нього нахлинула ностальгія, адже десь 35 років тому, як і присутні в залі атлети, він досягав своїх власних спортивних успіхів саме в цьому манежі.

«Коли навчався в училищі фізичної культури, при отриманні травм мене лікував Ярослав Тягнибок. Я тішуся, що маю міцне здоров'я й до цього доклалася людина, під іменем якої ми сьогодні досягаємо своїх успіхів. Я бажаю вам, щоб ви, власне, на цих змаганнях досягнули свого особистого рекорду. Отож, дякую вам, що показуєте ці досягнення, і низький уклін вашим тренерам ‒ тим людям, які віддають всі свої звання, всю свою майстерність саме для вас, щоб ви зростали й отримували результати», ‒ зазначив Руслан Кошулинський.

Співорганізатор турніру свободівець Тарас Скиба розповів, що у змаганні взяли участь 330 атлетів з Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської та Хмельницької областей, а також з міста Львова. Спортсмени змагалися за першість у стрибках у висоту, спортивній ходьбі, штовханні ядра, стрибках у довжину.

Після завершення змагань переможці отримали нагороди ‒ медалі, грамоти, кубки, цінні подарунки.

Нагадаємо, спортивний лікар і майстер спорту Ярослав Тягнибок був призером Універсіади в Італії, чемпіоном України з метання диску, переможцем і призером численних турнірів. Він створив свою власну методику лікування та реабілітації спортивних травм і захворювань хребта, яку успішно застосовував на практиці.

Народився Ярослав Тягнибок у селищі Новий Яричів на Львівщині 9 травня 1940 року. Після закінчення Львівського інституту фізичної культури викладав фізичне виховання у Львівському медичному інституті. Закінчивши медінститут, працював у Львівській спортивній школі-інтернаті олімпійського резерву.

Завдяки співпраці з відомими тренерами Ярослав Тягнибок вивів у великий спорт багатьох спортсменів. Написав десятки наукових праць. Рішенням вченої ради Київського медичного інституту ім. А. Богомольця у 1980 році йому присвоєно науковий ступінь кандидата медичних наук. У Львові щороку проводять Всеукраїнський легкоатлетичний турнір пам'яти Ярослава Тягнибока.

ІА "Вголос": НОВИНИ