Скандальні російські пропагандисти Ольга Скабеєва і Володимир Соловйов влаштували суперечку щодо правильного перекладу слів президента США Дональда Трампа про лідера РФ. Цим ведучі федеральних каналів дали привід для глузувань користувачів у соцмережах.

Як повідомляють рос. ЗМІ, причиною дискусії став вираз Трампа «great gay», яким він охарактеризував Путіна, коли кремлівський кореспондент після зустрічі американського лідера з російським спитав, як вона пройшла.

Більшість російських видань переклали англійське слово «great», яке в різних контекстах може мати кілька значень, як «чудовий», «прекрасний». Однак Скабеєва з таким тлумаченням не погодилась і у своєму telegram-каналі написала: «Не прекрасний, швидше – великий! Навіщо соромитися?».

У відповідь її колега Соловйов зазначив, що в цьому контексті слово «great» має значення якраз таке, яке передали медіа.

Проте його опонентка продовжила наполягати, що Трамп говорив саме про величність Путіна. На підтвердження своїх слів вона навела «сильний» аргумент. Мовляв, якщо передвиборчий лозунг Трампа «Make America great again» («Зробимо Америку знову великою»), то отже, і тут американський президент мав саме це значення слова.

«Про жодну стилістику ми з Трампом не хочемо навіть чути. До того ж Путін – великий. Хто ж буде сперечатися?» – Заявила Скабеєва з властивою їй манерою.

Російські користувачі соцмереж висміяли телеведучих. «Підлесники за покликанням. Мабуть, чекають що їм щось перепаде за медово-вершкові промови»,«Це ж цікавіше, ніж потопаючу Іркутську область обговорювати»,«Подивитися б в очі тому, хто взяв цих людей на роботу», – написали вони в коментарях.

[embed]https://twitter.com/igloterapiya2/status/1145171365357486080[/embed]

[embed]https://twitter.com/krasavizagala/status/1145224075335340032[/embed]

Додамо, що Путін на зустріч із Трампом з'явився на підборах із висотою 10-12 см, при тому, що лідер США має цілих 190 см.

Також в Осаці (Японія) на саміті країн G20 президент Росії Володимир Путін, який сидів за столом разом з іншими учасниками заходу, пив із власного посуду.

ІА "Вголос": НОВИНИ