У середу, 27 грудня, Львів попрощається з військовослужбовцями Романом Бажаном та Миколою Пирогом, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Про це повідомили у ЛМР.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а о 10:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Роман Бажан (10.10.1986 -16.12.2023). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №67 та середній загальноосвітній школі №1 міста Львова. Здобув вищу освіту в Національному лісотехнічному університеті України.

Після завершення навчання працював на меблевій фабриці, згодом займався приватними ремонтами. Був винятково доброю, справедливою, відвертою і позитивною людиною.

Легко знаходив «спільну мову» з іншими та заводив нових друзів. Захоплювався деревообробкою, виготовленням ножів, садівництвом, бджолярством. Любив присвячувати час рибальству.

Завжди відверто висловлював свою громадянську позицію, брав участь у подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності.

З перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від окупантів до лав батальйону територіальної оборони «Лев». Надалі боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. За словами побратимів, був надзвичайно впевненим у собі та своїх діях бійцем, самовіддано виконував бойові завдання і завжди був готовий прийти на допомогу.

У Романа Бажана залишилися батьки, дружина, двоє синів, племінники, хрещені діти та багато друзів. 

Микола Пиріг (19.05.1987-16.12.2023). Уродженець міста Соснівка Львівської області. Проживав у Червонограді.

Навчався у гімназії №1 Червоноградської міської ради Львівської області. У 2007 році вступив до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Після завершення навчання проходив військову службу у 169-му навчальному центрі «Десна» імені князя Ярослава Мудрого, згодом – у Білій Церкві.

У мирний час обіймав посаду заступника керівника з виробництва на Львівському хлібзаводі №5, згодом працював на підприємстві «Євротек».

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Після проходження навчань у Великій Британії боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

У Миколи Пирога залишилися батьки та брати-близнюки.

Вічна пам'ять Героям...

ІА "Вголос": НОВИНИ