Хакери, які, ймовірно, працюють на Росію, контролювали внутрішній трафік електронної пошти в Міністерстві фінансів і торгівлі США.

Спеціалісти побоюються, що розкриті до цього часу хакерські атаки можуть бути лише вершиною айсберга, пише Reuters.

З приводу цієї дуже серйозної атаки в суботу було скликано засідання Ради національної безпеки в Білому домі.

Мінфін звернувся в Агентство з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури та ФБР щодо проведення розслідування.

Вважається, що кібершпигуни проникли в переписку Мінфіну, маскуючись під оновлення, випущені ІТ-компанією SolarWinds, яка обслуговує державних клієнтів у виконавчій владі, військових та спецслужбах. Такий метод хакерськоє атаки, який часто називають «атакою ланцюга поставок», працює шляхом приховування шкідливого коду в тілі законних оновлень програмного забезпечення, що надаються цілям третіми сторонами.

Різноманітність клієнтської бази SolarWind викликала занепокоєння серед американської розвідувальної спільноти щодо того, що й інші державні органи можуть опинитися під загрозою.

Серед клієнтів SolarWinds є більшість американських компаній Fortune 500, 10 найбільших постачальників телекомунікаційних послуг у США, усі п’ять американських військових відділень, Державний департамент, Агенція національної безпеки та Канцелярія Президента США.

Порушення є серйозною проблемою для адміністрації новообраного президента Джо Байдена, оскільки чиновники розслідують, яку інформацію було вкрадено, і намагаються з'ясувати, для чого вона буде використана, а масштабні кіберрозслідування займають місяці чи роки.

Розслідування все ще перебуває на початковій стадії, ним займається низка федеральних агентств, включаючи ФБР.

Читайте більше новин в Україні та в світі на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ