Міністерство молоді та спорту оновило список спортсменів, які порушили взяті на себе зобов'язання та не повернулися до України у встановлені терміни.

Міністерство спорту оновило список спортсменів, які не повернулися з-за кордон

До списку, яке оновило Міністерство спорту України, потрапили футболісти збірної України Михайло Мудрік («Челсі», Англія), Артем Довбик та Віктор Циганков (обидва «Жирона», Іспані), Анатолій Трубін («Бенфіка», Португалія) та Ілля Забарний (« Борнмут», Англія). Загалом у списку є 304 ухилянта. 

Відповідну інформацію було опубліковано на офіційному сайті відомства

Також присутні такі відомі футбольні прізвища, як Артем Громов (АЕК, Кіпр), Владислав Кулач (Зіря, Азербайджан), Сергій Булець (Заглембе, Польща).

Зазначимо, що у переліку порушників присутні також шахісти Олександр Арещенко, Павло Ельянов, Юрій Криворучко.

Є у списку і прізвище Олександра Роспутька. Півзахисник юнацької команди донецького «Шахтаря» зник після матчу 2-го туру Юнацької ліги УЄФА проти «Антверпена», пізніше втікши до росії.

Футбольні зірки та інші атлети виїхали за межі України за спеціальним дозволом і досі не поверталися. Натомість перепустка передбачала повернення після завершення спортивних змагань. Кабінет міністрів дозволив спортсменам виїжджати закордон у травні торік.

Після запровадження воєнного стану чоловікам від 18 років без спецдозволів виїхати за межі України неможливо. Атлетам дозволили їхати на змагання в інших країнах на 30-денний термін за умови повернення на батьківщину. Порушення цих вимог теоретично змусить атлетів відповідати перед законом на загальних підставах.

ІА "Вголос": НОВИНИ