Українській системі охорони здоров’я справді потрібно стати системою. Бо у нас є окремі лікарні, відділення, лікарі – десь лікують гірше, десь краще. Однак немає загальної системи охорони здоров’я, в якій ти можеш бути впевненим.

Про це інтерв’ю «Вголосу» розповів медбрат міської клінічної лікарні № 17 м. Києва Гліб Бітюков, який разом з командою українських лікарів-добровольців допомагав італійським колегам боротися у їхній країні з коронавірусом у відповідь на питання: «Що потрібно змінювати в українській системі охорони здоров’я, зважаючи на ситуацію, яку спричинив коронавірус?» .

«Впевненим у тому, що у будь-якому населеному пункті України отримаєш однакове медичне обслуговування. А в нас виходить так, що ти індивідуально домовляєшся з якимось лікарем, бо знаєш, що він лікує краще, в одному відділенні умови кращі, а в іншому гірші…», - уточнив він.

І розповів: «В Італії такого немає – там все працює системно. І що важливо: рівень знань італійських медиків та українських не суттєво відрізняється, хіба що рівень медзабезпечення. А от спілкування між лікарем та пацієнтом відрізняється дуже суттєво. Італійські лікарі більш відкриті і по-іншому ставляться до своєї роботи. Та й італійці більше довіряють лікарям, ніж українці».

Більше читайте тут: «Це небо і земля»: український медик про італійську медицину».

ІА "Вголос": НОВИНИ