В Україні пляжний сезон почався з проблем і відпочивальники на узбережжі Азовського моря неодноразово скаржилися, що стали жертвами укусів бокоплавів або морських бліх. Особливо багато таких бліх у Кирилівці.

Як розповіли туристи, ці дрібні ракоподібні нападають на людей у воді. Людині здається, що прилипли до ніг водорості, а вже на березі вони виявляють, що на тілі укуси, які схожі на комарині. Через деякий час місця укусів починають червоніти та збільшуватися в розмірах. Що робити з укусами і як можна відлякати таких бліх, розповів лікар Іван Пашко у коментарі для Ria-M.

Укуси морських бліх можуть призвести до появи алергічних реакцій і особливо вони небезпечні для дітей.

«Укуси морських бліх дуже часто викликають алергічну реакцію. Особливо у дітей, адже шкіра у них ніжна», - зазначив лікар.

Він пояснив, як можна обробити такі укуси та в яких випадках потрібно термінова медична допомога.

«Щоб уникнути ускладнень після укусу, потрібно прийняти антигістамінні препарати та сорбенти. Якщо від укусу у вас з'явилися такі симптоми, як запаморочення, падіння тиску, то в такому випадку необхідна госпіталізація і медична допомога. Щоб зменшити ймовірність укусу, потрібно нанести крем від засмаги або будь протиопіковий з маслянистим вмістом. Це послужить своєрідним бар'єром. Також після того, як покупаєтеся в море, необхідно відразу обтерти шкіру рушником, щоб прибрати зі шкіри ракоподібних», - підкреслив Іван Пашко.

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ