В Австралії жінка виявила в дитячій кімнаті сотні павуків-мисливців.

Подруга Роджерса з Сіднея, яка попросила не ідентифікувати її в соціальних мережах, надіслала фотографії та відео зі спальні дочки, після крику: «Мамо, у нас там купа павуків».

Про це повідомляє австралійська агенція ABC.

Жінка пішла глянути і виявила чимало павуків у кутку кімнати.

«Це не так вже й погано, можливо, 50 або 60», – каже вона у відео. А потім вона повернула камеру в інший кут, виявивши принаймні вдвічі більше павуків, що сиділи на стінах і стелі.

«Вони такі милі!» – вигукнула вона.

Коли жінка в Сіднеї знімала своїх домашніх гостей, вона припустила, що це були павуки-мисливці, які належать до сімейства павуків Sparassidae і широко поширені в Австралії та в інших місцях з теплим вологим кліматом.

Влітку в Австралії популяція мисливців зростає, і павуки нерідко потрапляють у людське житло.

Насправді багато жителів Сіднею повідомляли про нашестя павуків цього тижня, ймовірно, через недавню погоду.

Як розповів арахнолог Роберт Рейвен, керівник відділу наземного біорізноманіття в Австралії Квінслендського музею, фронт низького тиску після декількох днів високих температур приніс дощ та вологість; мисливці-павуки часто шукають притулку в людських будинках, коли спека і волога занадто сильні. Там павуки можуть сховатися і відкласти яйця.

Однак цей тип погоди також забезпечує сприятливі умови для виведення яєць мисливців.

Тепле, вологе повітря ідеально підходить для тонкошкірих павуків, які швидко зневоднюються, коли умови занадто сухі, а один яєчний мішок може містити сотні павучат, що призводить до масового нашестя, таких як на відео.

На жаль, ці скупчення симпатичних павуків не затримуються надовго, оскільки павуки «вкрай самоїдні» і швидко починають пожирати один одного за день-два, арахнолог Ліззі Лоу, з австралійського Університету Маккуорі.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ