Ймовірно, через відсутність вчасного обслуговування газового обладнання та димовентиляційних каналів стала причиною отруєння

В Чернівцях вночі 30 листопада в одній із квартир чадним газом отруїлися 13-річний юнак та його мати. Медики швидкої допомоги госпіталізували постраждалих. Зараз їх стан оцінюють як середньої важкості.

Про цей випадок повідомила ДСНС Буковини. 

«До міської клінічної дитячої лікарні госпіталізували 13-річного жителя міста Чернівці. Юнак отруївся чадним газом внаслідок несправності газової колонки», – йдеться в дописі.

Його мати, 34-річну чернівчанку госпіталізували в обласну лікарню. На місце події викликали також газову службу.

«Вночі, на гарячу лінію аварійно-диспетчерської служби, надійшло повідомлення про ймовірне отруєння чадним газом. Бригада газовиків, що прибула за вказаною адресою, виявила чадний газ у квартирі. Ймовірно, відсутність вчасного обслуговування газового обладнання та димовентиляційних каналів стала причиною отруєння. Наразі, розподіл газу до квартири за цією адресою припинено», – повідомили в «Чернівцігаз». 

У ДСНС наголошують: перевірити справність газових колонок та пічок. Адже чадний газ – це одна з найпоширеніших причин нещасних випадків в оселях, де користуються пічками, камінами або газовим колонкам. Він непомітний для зору і невідчутний на запах, проте здатний призвести до трагічних наслідків.

ІА "Вголос": НОВИНИ